С безплатни прегледи и консултации се отбелязва днес в столицата Световният

...
С безплатни прегледи и консултации се отбелязва днес в столицата Световният
Коментари Харесай

Загаси цигарата! Днес е Световния ден без тютюнопушене

С безвъзмездни прегледи и съвещания се отбелязва през днешния ден в столицата Световният ден без тютюнопушене.

Странно мото! Не е ли редно се борят срещу цигарите като цяло, вместо да се оказва, че тези организации имат проблем единствено с противозаконната търговия? Чудя се, #КОЙ ли е спонсорирал проявата с цел да има такова мото… Или просто уредниците се натягат на няКОГО ?

Ново изследване на Евробарометър във връзка деня без тютюнопушене демонстрира спад на потребрението на цигари в цяла Европа от 2012 година насам. Според резултатите от анкетата за три години пушачите са намалели от 28 на 26%, като при най-младите пушачи има най-значителна разлика – от 29 на 25%.

Изследването регистрира към момента огромни разлики сред каузи на пушачите в другите страни. Най-малко са потребителите на тютюн в Швеция и Финландия – 11% и 19%, а най-вече са в Гърция (38%) и България – 35%.

Близо 60% от интервюираните пушачи са опитвали да спрат, една пета от тях – в последната година. Около 12% са пробвали да понижат пушенето като заменят селектронна цигаро, само че резултат е имало единствено при 14% от тях.

През 2015 година Европейската комисия възобнови акцията си “Екс пушачите са неудържими ”, която стартира през 2011 година с главната цел да помогне на младите пушачи да откажат цигарите. В рамките й е основан и порталът за самопомощ iCoach, където искащите да спрат цигарите, могат да получат препоръки и информация по какъв начин. Всеки, който е решил да откаже цигарите и се записва в iCoach, попълня къс въпросник, по който се дефинира в коя от петте етапи от процеса на прекъсване на тютюнопушенето се намира. Сайтът и неотдавна – мобилните приложения за Apple и Android – са безвъзмездни и разполагаем, напомнят още от организациите против тютюневия пушек.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР